Θα γεμίσει πάλι σκουπίδια η Τρίπολη;

1078

Γολγοθάς ενόψει καλοκαιριού για τους Τριπολιτσιώτες, καθώς η εταιρεία που έχει αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του Δήμου Τρίπολης κάτω από αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στον Δήμο, όπως αναφέρουν σε δελτίο τύπου της.

Ο όμιλος Ραψωματιώτη που έχει αναλάβει, μετά από δύο διαγωνιστικές διαδικασίες την διαχείριση συνολικά 5500 τόνων σκουπιδιών του Δήμου Τρίπολης, έχει ολοκληρώσει την διαχείριση 3100 τόννων που αφορούσαν διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και απομένουν ακόμα 2400 τόννοι του διαγωνισμού του Δήμου Τρίπολης. Παρ’ όλα αυτά και ενώ έχει ολοκληρώσει τον πρώτο διαγωνισμό από τις 31/5/2015 δεν έχει πάρει ούτε ευρώ για την δουλεία της.

Αυτό σύμφωνα με τον Δημήτριο Ραψωματιώτη οφείλεται σε “επιθέσεις από Τριπολιτσιώτες, οι οποίοι για τους δικούς τους προφανώς λόγους, προσωπικούς, οικονομικούς, επαγγελματικούς, υπηρεσιακούς, πολιτικούς ή όποιους άλλους, έδειχναν στην ουσία ότι δεν ήθελαν να εκτελεστεί η εργασία.”

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ακόμα δύο σημεία από το δελτίο τύπου της εταιρείας, τα οποία είναι: “Όποιες παρατηρήσεις ή προτάσεις κάναμε, για νόμιμη, ασφαλή, περιβαλλοντικά ορθή και όσο το δυνατόν με μεγαλύτερο ποσοστό ανάκτησης υλικού διαχείριση, δεν ακούστηκαν καν”, όπως και “Στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, μας απάντησαν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε και μας έβγαλαν με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο, έξω.”

Σύμφωνα με όλα τον παραπάνω ο όμιλος εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη δεν μπορεί ή καλύτερα δεν θέλει να διαχειριστεί τους υπόλοιπους 2400 τόννους από την Τρίπολη με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Λέτε να δούμε πάλι συνθήκες σαν τις παρακάτω εικόνες στους δρόμους της Τρίπολης ή θα υπάρξει λύση μετά από την συνεργασία της περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και του ομίλου Ραψωματιώτη;

skopoudia-tripoli-stous-dromous

skoupidia-tripoli

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY