Κάηκε το ΚΔΑΥ του Ασπρόπυργου

726

Το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιουνίου, ξέσπασε για άγνωστη αιτία πυρκαγία στο Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στην περιοχή της Νέας Ζώης, κοντά στον Ασπρόπυργο.

Στο ΚΔΑΥ Ασπρόπυργου, όπου πρόσφατα είχε σταματήσει την λειτουργία του, υπήρχαν λιγοστοί εργαζόμενοι που εξυπηρετούσαν στην φυλαξει του χώρου, οι οποίοι κάλεσαν άμεσα βοήθεια και δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα μεταφέρθηκαν στην εγκατάσταση για να καταστείλουν την φωτία. Όμως λόγο του τεράστιου όγκου τον απορριμμάτων που βρίσκονταν στον χώρο κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο. Η φωτιά πλέον είναι υπό έλεγχο αλλα ακόμα και τώρα συνεχίζουν να καίγονται υλικά.

Η πυρκαγία είχε ώς συνέπεια τοξικό νέφος να καλύψει τα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής μέχρι και το κέντρο της πόλης. Το υπουργείο Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) και η περιφέρεια Αττικής επισημαίνουν τις σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις λόγω έκλυσης επικίνδυνων σωματιδίων και έχουν ήδη καλέσει επιστήμονες για να πραγματοποιήσουν έρευνες για την επικυνδηνότητα της κατάστασης.

Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, δεκάδες Ρομά έχουν κάνει κυριολεκτικά πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου παίρνοντας όσα περισσότερα υλικά, τοξικά και μη, μπορούν.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY